Det som kan hända

När du ska sälja din bostad kommer det att komma många som kollar på den. Det kan bli så att det är någon som vill köpa den men du tycker inte om personen egentligen och du vill inte att denna person ska bo i den bostad som du har varit så noga med att pyssla om. Eller så kan det vara så att du bor i en bostadsrätt och föreningen inte vill att den som du har sagt kan köpa lägenheten till ska flytta in.

Det går alltid att säga nej, att du inte vill att den personen ska bo där och många föreningar kör så att de måste acceptera personen innan du får sälja till denne. Det kan uppstå problem men du har alltid rätt att neka folk. Det är lättast att prata med mäklaren så att det inte uppstår några problem.

Man få ju inte neka folk på grund av kön eller hudfärg eller liknande så man måste vara lite försiktig med vad man säger är anledningen. Mäklaren kommer att kunna hjälpa till så att du inte får några problem med allt som har med försäljningen att göra så du inte behöver oroa dig för vad som kan hända eller vad som händer.