Dags att flytta till nya lokaler

Håller ditt företag på att expandera och det är dags att flytta till nya, större lokaler där ni alla får plats? Eller är det dags att samla alla enheter under ett och samma tak? Oavsett vad din anledning till en flytt är så är det några viktiga saker som man bör känna till – förutom den delen att faktiskt hitta nya lokaler till ett rimligt pris.

New office

Särskåda ditt företags behov

Detta känner du redan till, men skynda inte vidare till nya lokaler bara för att det känns roligt och upplyftande för stunden. Se till att du letar efter lokaler som fyller ditt företags behov för en tid framöver. Om läget med nya lokaler inte är riktigt akut, så lönar det sig verkligen att lägga ner lite extra tid och fundering på sitt beslut. Hur ser verksamheten ut om ett år? Om fem år? Kan det vara lönt att titta på en lokal som passar era förväntade behov lite längre fram? Titta även på vilka behov som företaget faktiskt har, och försök att sortera ut vilka behov som behöver prioriteras och vilka som inte behöver det.

Annonsera ut dina gamla lokaler

Det är inget lätt jobb att hitta nya lokaler till sitt företag, men desto roligare. Något som inte är riktigt lika roligt är att se till att de gamla lokalerna blir sålda. Beroende på lokalernas läge och förutsättningar så kan det ta tämligen lång tid innan ett företag bara dyker upp och är i behov av dom. Ett självklart tillvägagångssätt är att annonsera ut lokalerna i god tid innan din egen flytt för att minimera tiden som lokalerna står tomma.

Ett alternativ till att sälja lokalerna är att hyra ut dem. Har du flera små lokaler kan det vara lättare att hyra ut dessa enskilt än att försöka hyra ut alla lokaler till samma person eller företag. Även om detta kommer att innebära att du fortfarande står som ansvarig för fastigheterna kommer använda lokaler inte att kosta dig lika mycket som tomma lokaler.